Home » Nieuws

Nieuws

17-4-2015: Nu een hele tijd geen update in het nieuwsoverzicht meer geweest. Dit komt onder andere omdat de facebookpagina wordt bijgehouden met updates over nieuwe bewoners, nestjes ect. Deze pagina is voor iedereen toegankelijk, ook als je geen facebook hebt of als je niet ingelogd bent. We hebben weer een aantal nieuwe bewoners, welke nog niet allemaal een naam hebben. Twee koppels zijn samen gesteld waar we pups uit verwachten. Er zijn op dit moment nog enkele koppels beschikbaar!

18-11-2014: Op het moment veel opvangers beschikbaar die een goed huisje zoeken. Ze zijn allemaal nog erg jong en hebben nog een heel leven voor zich! Kijk hiervoor bij de pagina opvangers. Daarnaast zijn er uit mijn laatste nestjes nog pups beschikbaar. 

12-6-2014: De tijd van de babyboom begint aan te breken. Pelle en Saartje zitten bij elkaar maar helaas nog geen pups van deze twee lieve ouders. Van Jip en Janneke verwacht ik nog één nestje. Kay en Nicky zijn gekoppeld dus bij Nicky hoop ik binnenkort een mooi buikje te zien. Binnen kort staat geplant dat Aidan en Sky worden gekoppeld, dit is een koppel waar ik schimmel uit verwacht. 
 
19-5-2014: Het is een tijdje stil geweest, maar er zijn weer leuke, lieve pups geboren en op komst! Jip en Janneke hebben een nestje van 3 pups, het zijn twee mannen en één vrouwtje. Verder zijn Pelle Jr en Saartje gekoppeld, omdat Isa niet zwanger wil worden. Dus de website zal wat betreft de nestjes/pups dus weer vaker geupdate worden. Helaas ook triest nieuws, onze hele trouwe oude vriendjes Pelle en Kenji zijn overleden. Twee mannen die vanaf de opzet van Knaagdierenhuis Doo-Little aanwezig zijn geweest. 
 
17-12-2013: Het aantal nestjes zal vanaf nu wat minder zijn. Vlak voor de zomer (juni/juli) zullen de eerste koppels weer gekoppeld worden. Deze zijn voor een deel al bekend. Zoey heeft haar laatste nestje voor dit jaar, hiervan zijn nog wel pups beschikbaar. Verder zitten Oine en Aidan nog wel bij elkaar, in de hoop dat Oine toch nog zwanger wil worden maar dit is dus afwachten.
 
07-10-2013: Met de zwangerschappen verliep het niet helemaal soepel. Nicky is gelukkig na een vrij lange tijd zwanger, daar ben ik heel blij om. Luc en Oine heb ik uit elkaar gehaald. Nu heb ik Luc aan een ander vrouwtje gekoppeld en Oine aan een ander mannetje, hopelijk komen hier wel pups van! Ik ben benieuwd.
Ook zijn we overgestapt op een nieuw soort bodembedekking. Dit zijn allemaal kartonreepjes. Ik hoop dat dit heel veel stof gaat schelen.
 
19-06-2013: Het eerste koppel voor dit jaar zit bij elkaar, dus deze zomer heb ik hopelijk weer pups! Dit zijn Timmie en Elena. Binnen een niet al te lange tijd worden ook Nicky en George gekoppeld. Beide koppels zijn te vinden bij Gerbilfokkerij, H en I nesten. Ik verwacht dat de eerste pups in september kunnen verhuizen. De Egyptische gerbils zijn nog twee mannetjes hier, TinkyWinky en Dipsy, hier verwacht ik dus geen nestjes meer van. Alle muizen zijn oud aan het worden, dus er zijn weer drie nieuwe springers bij gekomen, wit, cinnamon en agouti gevlekt. 
 
17-04-2013 : We hebben drie nieuwe bewoners. Oine, ze is een poolvos vrouwtje en komt uit zweden. Ik hoop dat ze dit jaar voor mooie pups zal zorgen! Haar partner heb ik nog niet bepaald. Daarnaast een mooie Diluted zilveragouti, voor hem heb ik nog geen planning, hij zal voorlopig het nieuwe maatje van Storm worden. En als laatste Ping, een klein diluted wildkleur ventje als nieuwe maatje voor Ying, Yang is helaas overleden. Ik kijk alweer uit naar het eerste nest van dit jaar!
 
12-3-2013: Het lijkt een beetje stil hier, maar ondertussen ben ik met van alles bezig. Ik verwacht weer een aantal nieuwe aanwinsten en ben bezig met de planning voor volgend seizoen. Het is de bedoeling om in Juli/Augustus de eerste koppels samen te zetten, zodat ik rond september (na de zomervakantie) weer leuke pups heb. Toch nu op zoek naar een koppel? Denk er een over een opvangkoppel. Ik heb twee hele leuke vrouwtjes zitten van een 2 jaar, helemaal tam!
 

17-1-2013: Vanaf nu zijn we ook te volgen via Facebook, dit kan ook als je geen lid bent van facebook!

23-10-2012: De eerste nestjes zijn weer geboren! Gisteren is Frummel bevallen van ongeveer 5 pups en vandaag is Lotus bevallen van ongeveer 7 pups. Dit zijn alweer de F en G nesten van Gerbilfokkerij Doo-Little. De nestjes zijn te vinden bij Aanwezige nestjes en er kan nog volop gereserveerd worden, een koppel uit verschillende nestjes is mogelijk.
 
1-9-2012: Het eerste koppel van aankomend seizoen staat weer gepland! Stom en Frummel zullen hopelijk over een maand of 2 prachtige diluted pups ter wereld brengen. Houd aanwezige nesten en hun eigen pagina hiervoor in de gaten.
En ben je op zoek naar muizen? Ik heb er nog een paar beschikbaar, mailen voor precieze info.
 
23-7-2012: Het is stil met de nestjes gerbils. Nog een aantal pups/volwassen gerbils zoeken een huisje. Over twee weekjes arriveert er een tjechische vrouwtjes gerbil welke over een aantal maanden een koppel gaat vormen met Storm, dit zullen de eerste pups weer zijn na de zomervakantie.  
 
3-6-2012: Drukke tijd achter de rug! Met de diertjes gaat het allemaal goed. De zomerstop is begonnen, dus voorlopig geen nestjes in de fokkerij. Er zijn nog een aantal gerbil pups beschikbaar die direct naar een nieuw baasje mogen verhuizen! Kijk hiervoor even bij "aanwezige nestjes".
 
23-4-3012: Eergisteren is voorlopig het laatste gerbilnestje geboren vanwege zomerstop, Namar is bevallen van 6 pups. Er zijn nog een aantal pups beschikbaar voor reservering van vorige nesten! De muisjes doen het ook goed, alle oogjes van de baby's zijn open en de moeders zorgen er goed voor. Ze verhuizen binnen kort naar een grotere bak waar ze lekker kunnen spelen. 
 
4-4-2012: Het is een drukke tijd in de fokkerij, er zijn een aantal nestjes bijna tegelijk geboren. Er is een nieuw fokkoppel, Namar x Keano, wat zorgt voor nieuw bloed in nederland. Ook zijn er weer twee muizennestjes! Dit keer mogen er waarschijnlijk wel een heel aantal muisjes verhuizen, reserveren kan via contact.
 
20-2-2012: Een hele tijd geen nieuwsupdate geweest. Valerio is gekoppeld met Aine en ik wacht met smart op hun pups. De diluted Burmees die hier is komen wonen heeft de naam Storm gekregen. Hij zit voorlopig samen met Luc en mag in de toekomst voor mooie pups gaan zorgen. "het muizenhuis" is inmiddels ook uitgebreid en het eerste nestje is geboren. Helaas ging dit minder goed, maar ze hebben het gelukkig allemaal overleeft. Het verhaal hierover is te vinden bij 'muizennestjes'. Binnen niet al te lange tijd verwacht ik nog een nestje muizen!
 
13-12-2011: Er zijn twee nieuwe gerbils mannetjes hier komen wonen! Een zwart gevlekt rex genaamd Valerio en een Diluted Burmees welke nog een naam moet krijgen. Hopelijk zullen zij in de toekomst mooi pups krijgen met een partner. Verder zijn er nog een aantal nieuwe muisjes bij gekomen, deze zullen t.z.t. verschijnen bij 'Bewoners'.
 
19-11-2011: Er hebben weer twee opvangers een nieuw huisje gevonden, ze hebben het zo verdient! Met de geboren pups gaat het prima. Er zijn wat nieuwe plannen waardoor ik erachter hoop te komen of Aine poolvos of lcp algerijn is, daarbij verwacht ik rex! Meer informatie hierover later. 
Verder heb ik toch besloten om mijn rattenhobby niet stop te zetten, dus er komen weer twee leuke rittens!
 
8-11-2011: Gisteren is hier een nieuw vrouwtje komen wonen. Zij zal, samen met Deef, het nieuwe fokkoppel vormen. Het koppel is te vinden bij hun eigen pagina (B Nesten). Ik verwacht de pups ongeveer eind dit jaar/begin volgend jaar.
 
27-10-2011: Weer een update op de website. Het A2 Nest zal dit weekend geboren worden, je mag al reserveren. Ook zijn er nog twee hele leuke tamme meiden over uit het A1 Nest. Voor de B Nesten ben ik nog op zoek naar een goed koppel.
Ook zijn er afgelopen week 3 opvangers geplaatst.
 
20-10-2011: Na een pauze lijkt het erop dat Áine weer zwanger is, dit wordt haar tweede nestje. Waarschijnlijk zal dit haar laatste óf een na laatste nestje worden. Beide ouders zullen lekker hier blijven wonen.
De site is vandaag weer redelijk wat geupdate. Vooral onder "Over mij" heb ik een groot nieuw stuk geschreven, maar op diverse andere pagina's zijn ook aanpassingen gedaan. Verder zijn er nog steeds een aantal leuke opvangers die een leuk huisje zoeken, ook nog diertjes uit Veldhoven.
 
1-10-2011: Het nestje van Áine en Keano mag alweer bijna verhuizen. Het tweede nestje laat op zich wachten. Wel zijn er nog pups beschikbaar uit hun nestje en er zijn nog een hoop opvangertjes die een gezellig nieuw huisje zoeken! 
 
20-8-2011: Áine en Keano hebben hun eerste nestje!

22-7-2011: De oude site is niet meer bereikbaar, helaas. Daarom nu een nieuwe! Ik hoop nu op dit webadres te kunnen blijven.
Ik probeer alles zo snel mogelijk in orde te maken, er moeten vooral nog veel foto's geplaats worden.
 
27-6-2011: Gisteren is de bewoners pagina weer geupdate, ze staan er nu echt allemaal op! verder gaat alles zijn gangetje, het nestje doet het ook prima.
 
10-6-2011: Er is afgelopen week weer veel gebeurd. De pupjes van de opvang moeder zijn inmiddels een week oud, ze zijn verder te volgen onder 'opvangers'. Er zijn een aantal opvang gerbil geplaatst en Dara is hier nieuw gekomen. Het is de bedoeling dat zij samen met Keano mijn eerste fokkoppeltje gaan vormen zodra Dara oud genoeg is. Ze zal binnenkort te vinden zijn onder 'Bewoners'.
 
4-6-2011: Gisterochtend is het opvangdametje bevallen. Het zijn waarschijnlijk 8 pups, maar ik heb ze nog niet goed kunnen tellen. Zodra de geslachten bekent zijn kunnen ze gereserveerd worden!
 
28-5-2011: Het is nu zeker dat een van de opvang gerbils zwanger is. Ze heeft een duidelijk buikje. Zodra meer bekent is komen ze op de site te staan.
 
16-5-2011: Alles verloopt goed. Alle overgebleven gerbils uit Veldhoven lijken gezond. Het eerste beschikbare opvang koppel is beschikbaar. Kijk hiervoor bij 'Opvangers'.
 
 
9-5-2011: Helaas zijn er 3 jonge gerbils uit Veldhoven overleden. Ik hoop dat het hierbij blijft.
 
2-5-2011: Grote kans dat je wel gehoord hebt van de5900 inbeslag genomen knaagdieren uit Brabant. Hiervan waren er nog 1500 over die voor 3 mei opgehaalt moesten worden uit Veldhoven anders zouden zij afgemaakt worden. Wij hebben ruim 60 knaagdieren uit Veldhoven gehaald, hiervan hebben we er ruim 40 gebracht naar een opvang in Zeeland. Zelf hebben wij 18 dieren meegenomen, waaronder 14 gerbils en 4 hamsters. Voor de meeste hiervan zullen we t.z.t. een nieuw huisje zoeken.