Home » Informatie reserveren

Informatie reserveren

Rechts in het menu zijn de nestjes te vinden. Onder "Aanwezige/Geplande nestjes" zijn de nestjes en pups te vinden die binnenkort beschikbaar zijn. Onder "vroegere nestjes" te vinden, zijn de nestjes uit het verleden te vinden. 
 
Nestletters:
Elk koppel krijgt een nestletter, hierbij ga ik gewoon het alfabet af. Het eerste koppel zal dus nestletter "A" krijgen. Achter de nestletters komt een cijfer wat aangeeft hoeveelste nestje van dat koppel het is. Zo wordt het eerste nest van het eerste koppel nest A1, hun tweede nest A2 enz. Vaak zie je dat pups namen krijgen waarbij de beginletter hetzelfde is als het nestletter, maar dit is hier in eerste instantie niet de bedoeling van de nestletters. Het is vooral handig voor mij, om in één oogopslag te kunnen zien welke achtergrond de pups hebben. Je bent dus totaal vrij in welke namen jij je gerbils wilt geven. Wel is het handig om het nestletter te onthouden voor als je later nog eens informatie wilt van mij of als je vragen hebt of informatie wil over je gerbils, dan kan ik terug vinden om welk nest het gaat. 
 
Reserveren:  
Let op geen verkoop onder de 16 jaar!

Voor het reserveren van volwassen dieren geldt, van wie ik het eerste toezegging krijg specefieke gerbils te willen overnemen en een afspraak heb gemaakt. Het kan namelijk voor komen dat er tegelijkertijd mailwisselingen zijn over beschikbare dieren. 


bron Donald Duck blad
Reserveren kan al als de jongen nog niet geboren zijn of er nog niets over de jongen bekend is, dan kom je op de wachtlijst. De wachtlijst is te vinden onderaan de pagina "Aanwezige nestjes". Zodra de jongen geboren zijn en de geslachten en kleuren zichtbaar zijn mag er in volgorde van de wachtlijst gekozen worden welke pups het mogen worden. Ook kan je voor een bepaalde periode pups reserveren, bijvoorbeeld "2 pups, eind december". Als er dan geen pups zijn ben je de eerste die uit het eerstvolgende nest mag kiezen. Via de site zijn alle vorderingen van het nest te volgen. Ik zal af en toe ook een persoonlijke update mailen over de pups die jij gereserveerd hebt.
Als de kleuren en het geslacht van de pups al wel bekent zijn, kan je specefiek pups reserveren. Je bent dan verzekerd dat je dát pupje krijgt wat jij gereserveerd hebt, onder voorbehoud van eventuele onvoorziene omstandigheden. Er kan zich altijd iets voordoen waardoor ik besluit dat de pup niet geschikt is voor verkoop.  In dit geval zal er altijd een oplossing worden bedacht in overleg. 
 
De reserveringen worden behandeld naar volgorde van binnenkomst (Op het e-mail adres bij "contact"). Ik heb zelf altijd eerste nestkeus, ongeacht het aantal geboren jongen/reserveringen. Dieren gaan alleen per twee weg. Uiteraard alleen van hetzelfde geslacht. Uitzondering hierop is als u zelf een dier alleen heeft zitten en deze gekoppeld moet worden.
De vergoeding voor de gerbils is ongeacht vachtstructuur, kleur en geslacht. De pups mogen vanaf 6 a 7 weken oud verhuizen, de vertrekdatum wordt per nest vast gesteld. Deze datum is te vinden op de eigen pagina van het nestletter.
Stambomen worden niet vrij gegeven bij de aanschaf van een gerbil als huisdier. (ouderdieren en eventuele aanwezige familieleden zijn uiteraard wel te bezichtigen)
 
 Fokplannen:
Ik wil me gaan richten op het fokken van gezonde en tamme gerbils die geschikt zijn als huisdier. Om dit te bereiken wordt er gelet op de gezondheid, bouw en karakter van de ouderdieren. Qua kleur richt ik me vooral op zwart gebaseerde kleuren, voorbeelden zijn zwart, lilac, ect. 
Verder zullen er in een groot deel van de nesten ook gevlekte dieren vinden zijn.
 
Over het algemeen blijven pensioen dieren de rest van hun leven bij Knaagdierenhuis Doo-Little wonen. Mocht het toch zo zijn dat een pensioen vrouwtje of mannetje naar een nieuw huisje mag,  zal  dit zeer waarschijnlijk met een zoon of dochter zijn. Je ziet vaak dan pensioenvrouwtjes hun laatste nestje bij hun nieuwe baasje mogen krijgen, hier doe ik echter niet aan. Pensioen vrouwtjes verhuizen niet zwanger naar een nieuw baasje. Dit vanwege toch eventuele risico's die een zwangerschap met zich meedraagt.